Odessa inform

5000 дол. США за зайняття посади у ДБР – в Одесі затримано та повідомлено про підозру керівника підрозділу ВМС ЗС України

5000 дол. США за зайняття посади у ДБР – в Одесі затримано  та повідомлено про підозру керівника підрозділу ВМС ЗС України
214640 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері повідомлено про підозру начальника підрозділу ВМС ЗС України за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, вказаний посадовець вимагав від співробітника Національної поліції України неправомірну вигоду у розмірі 10 000 доларів США за здійснення впливу на рішення членів конкурсної комісії про позитивне проходження конкурсу на зайняття вакантних посад до слідчого підрозділу Державного бюро розслідувань.

Під час одержання першої частини неправомірної вигоди в сумі 5000 дол. США керівника підрозділу затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Протиправну діяльність посадовця викрили прокурори спільно зі слідчими другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, та співробітників Управління забезпечення особистої безпеки Державного бюро розслідувань.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Одеська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері,ДБР, Нацполіція,ВМС ЗСУ,хабар

© 2020 odessa-inform

Мої відео