Odessa inform

На Донеччині 5 особам повідомлено про підозру у проведенні злочинної «сходки» кримінальних авторитетів

На Донеччині 5 особам повідомлено про підозру у проведенні злочинної «сходки» кримінальних авторитетів
302537 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 5 суб’єктам підвищеного злочинного впливу повідомлено про підозру у проведенні злочинного зібрання (сходки) для координації злочинної діяльності, розподілу сфер злочинного впливу та доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 1 ст. 255-2 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у лютому 2021 року на території однієї з установ виконання покарань Донецької області відбулось злочинне зібрання, на якому здійснено координацію спільної злочинної діяльності та розподілено сфери злочинного впливу. Зокрема, на так званій сходці обговорювались питання зміни «смотрящего» за установою, наповнення «общаку» та розподілу з нього незаконно отриманих злочинцями грошових коштів.

Під час проведення слідчих (розшукових) дій встановлено 4 учасника «сходки» з числа осіб, що відбували покарання у вказаній установі, віком від 30 до 44 років, а також 35-річного мешканця Донеччини, який брав участь у зібранні за допомогою мобільного зв’язку.

На даний час вирішується питання щодо обрання останньому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУ НП в Донецькій області за оперативного супроводу Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ в Донецькій та Луганській областях.

© 2020 odessa-inform

Мої відео