Odessa inform

Співробітники Служби судової охорони приєдналися до українців по всьому світу та одягнули вишиванки

Співробітники Служби судової охорони приєдналися до українців по всьому світу та одягнули вишиванки
356262 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 20 травня, у Всесвітній день вишиванки українці по всьому світу одягають вишиті сорочки й сукні на знак єдності та підтримки одне одного.
Всесвітній день вишиванки, який щорічно відзначається третього четверга травня, покликаний зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.
Вишиванка – це не просто одяг, а ціла мова знаків і символів, якими закодовувалися тексти та історія, унікальний код нашого етносу, оберіг для всіх її власників. Вона символізує й несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь.
Українську вишивку ще називають “молитвою без слів”. Це не просто сорочка або сукня на свято чи в будні, а потужний національний символ, який не лише має красивий вигляд, а й вчить нас любити свою Батьківщину та поважати її історію.
Сьогодні співробітники і працівники центрального органу управління та усіх 24 територіальних управлінь Служби судової охорони в усіх куточках нашої держави доєдналися до українців у світі і прийшли на службу у вишиванках.
Довідково. Ідейною засновницею відзначання Дня вишиванки є Леся Воронюк. Історія свята бере початок у 2006 році, коли невелика група студентів факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича разом з Лесею вирішили обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Але протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися й українська діаспора по всьому світу та усі прихильники України.

Теги: Служба судової охорони, ССО,судова охорона

© 2020 odessa-inform

Мої відео