Odessa inform

Заочно повідомлено про підозру двом оперуповноваженим «МДБ ДНР», які катували цивільних громадян у підпільній в’язниці «Ізоляція»

Заочно повідомлено про підозру двом оперуповноваженим «МДБ ДНР», які катували цивільних громадян у підпільній в’язниці «Ізоляція»
44075 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом чоловікам заочно повідомлено про підозру в участі у не передбачених законом воєнізованих формуваннях, порушенні законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 260, ч. 1 ст. 438 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2015 та 2017 роки 38 та 47-річні учасники НВФ «Міністерство державної безпеки», що контролюється РФ, перебуваючи на посадах оперуповноважених, незаконно позбавляли волі цивільних осіб за нібито співпрацю з правоохоронними органами України. У подальшому, правопорушники доставляли затриманих на територію колишнього заводу ізоляційних матеріалів у м. Донецьку, де застосовували до них фізичне насилля та тортури.

Зокрема, потерпілим погрожували застосуванням вогнепальної зброї, одягали поліетиленовий пакет на голову та металеві кайданки на руки, наносили удари ногами та руками по тілу, били гумовою палицею та прикладом автомата, а також катували електричним струмом.

Досудове розслідування здійснюється співробітниками слідчого управління ГУ НП в Донецькій області.

Довідково: загалом на даний час заочно повідомлено про підозру у вказаних злочинах 13 зловмисникам.

© 2020 odessa-inform

Мої відео