Odessa inform

За заволодіння 2,5 млн грн судитимуть колишнього директора Маріупольського лікеро-горілчаного заводу

За заволодіння 2,5 млн грн судитимуть колишнього директора Маріупольського лікеро-горілчаного заводу
9907 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Маріупольської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього директора ТОВ «Маріупольський лікеро-горілчаний завод» за заволодіння грошовими коштами державного бюджету в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що в 2002 році між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Донецькій області та приватним товариством укладено договір оренди цілісного майнового комплексу – державного підприємства «Маріупольський лікеро-горілчаний завод», який діє до 2033 року.

У порушення вимог договору, з жовтня 2011 по червень 2017 років, директор заводу уклав з 11 суб’єктами господарювання договори суборенди певних частин майнового комплексу. Плата за суборенду цього майна перевищувала орендну плату всієї будівлі. Проте різницю, яку отримував директор, до державного бюджету він не сплачував, а залишав собі.

Таким чином, внаслідок злочинних дій правопорушника, який наразі перебуває у розшуку, бюджет недоотримав понад 2,5 млн грн.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

© 2020 odessa-inform

Мої відео