Odessa inform

На Херсонщині судитимуть чиновника міськради за зловживання службовим становищем

На Херсонщині судитимуть чиновника міськради за зловживання службовим становищем
8824 ПЕРЕГЛЯДІВ

Херсонською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного з управлінь Херсонської міської ради за фактом зловживання службовим становищем, що завдало істотної шкоди державним інтересам (ч. 1 ст. 364 КК України).

Як раніше повідомлялось, за даними слідства, посадова особа використовуючи службове становище всупереч інтересам служби, без законних на те підстав, прийняла рішення про повернення коштів, сплачених підприємством впродовж 2011-2018 років за користування комунальним майном відповідно до договору оренди. Внаслідок таких дій, місцевому бюджету завдано збитки в сумі близько 150 тисяч гривень.

З метою відшкодування збитків, заподіяних злочином, прокуратурою заявлено цивільний позов.

Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до Херсонського міського суду для розгляду по суті.

Санкція інкримінованої статті передбачає арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури 

© 2020 odessa-inform

Мої відео