Odessa inform

Керівник Херсонської обласної прокуратури Володимир Калюга поінформував на сесії обласної ради про результати роботи органів прокуратури за 2020 рік

Керівник Херсонської обласної прокуратури Володимир Калюга поінформував на сесії обласної ради про результати роботи органів прокуратури за 2020 рік
7894 ПЕРЕГЛЯДІВ

У п’ятницю, 5 лютого 2021 року, керівник Херсонської обласної прокуратури Володимир Калюга відповідно до вимог Закону України «Про прокуратуру» виступив перед депутатами та представниками засобів масової інформації на IV сесії Херсонської обласної ради та поінформував про діяльність органів прокуратури регіону в 2020 році, окресливши основні напрямки роботи та досягнення в них.

Розпочинаючи виступ очільник прокуратури назвав чинники, що вплинули на роботу прокуратури торік – це реформування органів прокуратури, проведення атестацій працівників, створення обласних прокуратур. Він зазначив, що найближчим часом розпочнуть роботу окружні прокуратури, яких в області планується 6 – Генічеська, Каховська, Бериславська, Олешківська, Скадовська, Херсонська.

Незважаючи на всі ці процеси, забезпечено на належному рівні ефективне виконання покладених функцій та завдань.

Керівник обласної прокуратури відмітив, що завдяки ефективній координації діяльності органів правопорядку у сфері протидії злочинності на 18,6 % зменшилась кількість облікованих кримінальних правопорушень, на 15,5% - особливо тяжких злочинів, на 6,5% - тяжких. Сталою є тенденція до зменшення крадіжок, грабежів, шахрайств, розбійних нападів, вимагань.

Також очільник регіональної прокуратури наголосив, що прокуратура активно відстоює інтереси держави та територіальних громад області у сфері захисту державного та комунального майна представницькими заходами. Як наслідок, стягнуто коштів та повернуто державі майна на суму 150 млн грн.

Підсумовуючи, Володимир Калюга зазначив, що прокуратура є відкритою для діалогу і подальшої співпраці з органами влади, місцевого самоврядування та надалі буде вживати заходи для забезпечення законності в регіоні.

Після виступу у сесійній залі відповів на запитання депутатів обласної ради.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури 

© 2020 odessa-inform

Мої відео