Odessa inform

Суд ухвалив присудити покарання у виді пробаційного нагляду. Всі ЗА і ПРОТИ

Суд ухвалив присудити покарання у виді пробаційного нагляду. Всі ЗА і ПРОТИ
294650 ПЕРЕГЛЯДІВ
Сплата аліментів – це не лише юридичний обов'язок, але й моральна відповідальність кожного з батьків за утримання своїх дітей. На жаль, не всі батьки це усвідомлюють, що призводить до виникнення заборгованості з аліментів.
 
З одного боку, 80-120 годин громадських робіт могли б здаватися швидким і простим рішенням, але Микола відпрацював би це покарання протягом місяця і користі його дитині це не принесло б. З іншого боку, два роки обмеження волі лягли б тягарем на бюджет, не гарантуючи виплати аліментів. Завдяки Закону України №3342-ІХ суддя має також третій варіант — призначити обвинуваченому пробаційний нагляд.
 
Призначивши Миколі покарання у виді пробаційного нагляду суд зобов'язав засудженого працевлаштуватися та пройти пробаційні програми. Таким чином він повинен знайти роботу і буде у змозі сплатити аліменти, а проходження пробаційних програм дозволить змінити його прокримінальне мислення й ставлення до свого життя та вчинків. При цьому він залишиться в суспільстві та не зазнає згубного впливу установ обмеження волі.

© 2020 odessa-inform

Мої відео