Odessa inform

Заперечував окупацію українських міст і схвалював ракетні обстріли мирного населення: викрито чергового прихильника рф

Заперечував окупацію українських міст і схвалював ракетні обстріли мирного населення: викрито чергового прихильника рф
337737 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Краматорська повідомлено про підозру в глорифікації учасників збройної агресії рф й поширенні матеріалів із запереченням тимчасової окупації частини території України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).
У жовтні 2022 року робітник місцевого машинобудівного заводу почав активно використовувати свою сторінку в одній із заборонених соцмереж. Він репостив дописи, що містили зневажливі вислови на адресу українського народу й державної влади, а також звеличування окупантів та виправдання їхніх злочинів.    
 
 
Крім того, чоловік поширював хибні твердження, нібито м. Маріуполь, м. Донецьк й м. Луганськ не окуповані, а «звільнені». На своїй сторінці прихильник армії рф виправдовував ракетні атаки на мирні українські міста, жителі яких, на думку автора, заслужили «справедливе покарання». Окрім вихваляння вчинків окупаційних військ підозрюваний також репостив «оди» Захарченку, «Гіві» й «Мотороллі», котрі «героїчно вмерли за республіку».           
                                                                                           
Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за санкцією статті – 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 odessa-inform

Мої відео