Odessa inform

СБУ повідомила про підозру колаборантці з Маріупольського «мвд днр»

СБУ повідомила про підозру колаборантці з Маріупольського «мвд днр»
353841 ПЕРЕГЛЯДІВ

У колабораційній діяльності підозрюється працівниця окупаційної установи «Октябрьский РО Мариупольского районного ГУ МВД ДНР». Слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомили їй про підозру.

У серпні 2023 року жінка з ідеологічних переконань вирішила працевлаштуватись у «правоохоронні органи» окупантів. Вона пройшла співбесіду та добровільно погодилась на призначення «участковым инспектором полиции» в окупаційному правоохоронному органі.

Крім виконання безпосередніх посадових обов’язків, жінка була залучена агресорами до пропагандистських заходів. Зокрема встановлено, що у вересні 2023 року вона взяла участь у фейковій російській акції «передачи флага», яку окупанти проводили в Маріуполі.

Зловмисниці повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 КК України. Вона обвинувачується у колабораційній діяльності, зокрема в добровільному зайнятті громадянином України посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури тривають комплексні заходи для притягнення правопорушниці до кримінальної відповідальності.

 

Теги: Російська агресія , колаборанти

© 2020 odessa-inform

Мої відео