Odessa inform

Затримано мешканку Кривого Рогу, яка через знайому наводила ракетні удари на українську авіацію

Затримано мешканку Кривого Рогу, яка через знайому наводила ракетні удари на українську авіацію
183067 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянці повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

 

За даними слідства, у жовтні 2023 року з метою надання представникам спецслужб держави-агресора допомоги в проведенні підривної діяльності проти України мешканка м. Кривого Рогу в одному з месенджерів познайомилась з учасницею агентурної мережі. За задумом підозрюваної співрозмовниця мала пересилати від неї представнику фсб рф дані військового характеру.
 
 
Перебуваючи на території власного домоволодіння, жінка вела спостереження за українською військовою авіацією. Зібрану інформацію у вигляді текстових повідомлень вона надсилала посередниці.
 
Наразі «агентці» російської спецслужби, яка працює сторожем в одному з навчальних закладів, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їй загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Нагадаємо, у лютому 2024 року викрито міжрегіональну агентурну мережу фсб рф з 5 осіб, у яку входила спільниця підозрюваної. Жінка разом з чотирма іншими громадянами корегувала вогонь окупантів по техніці й підрозділах ЗСУ у Донецькій, Запорізькій і Одеській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

© 2020 odessa-inform

Мої відео