Odessa inform

За державну зраду судитимуть двох експравоохоронців з Маріуполя

За державну зраду судитимуть двох експравоохоронців з Маріуполя
227139 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до суду заочно скеровано обвинувальні акти стосовно двох колишніх працівників Маріупольського РУП ГУНП в Донецькій області за фактами державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
У лютому 2022 року два майори – старший оперуповноважений та старший психолог з особливих доручень проігнорували наказ керівництва евакуюватися з оточеного міста. Вже у березні того ж року чоловік та жінка прибули до захопленого окупантами главку поліції та добровільно обійняли посади у незаконно створених правоохоронних органах, зрадивши присязі на вірність Україні.
 
     
 
Працюючи в «мвс днр», так звані правоохоронці агітували своїх колег з прилеглих населених пунктів вступати до силових структур квазіреспубліки. Нині вони працюють «дільничними»: заступають на чергування у складі слідчо-оперативних груп, приймають заяви і повідомлення громадян про вчинення злочинів й виконують інші злочинні доручення «керівництва», керуючись нікчемними нормативно-правовими актами окупантів.
 
Обвинувачених вже звільнено із займаних в правоохоронних органах України посад та оголошено в розшук. Максимальне покарання за вказаною статтею – довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Спеціальне досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 odessa-inform

Мої відео