Odessa inform

За позовом прокуратури з товариством розірвано договір тимчасового користування земельною ділянкою парку-пам’ятки «Зелена Брама»

За позовом прокуратури з товариством розірвано договір тимчасового користування земельною ділянкою парку-пам’ятки «Зелена Брама»
421606 ПЕРЕГЛЯДІВ

Київська обласна прокуратура в судовому порядку домоглась розірвання договору тимчасового користування лісовою ділянкою природно-заповідного фонду.

На умовах договору, з держпідприємством частина парку-пам’ятки «Зелена Брама» перебувала в тимчасовому користуванні товариства з метою використання корисних властивостей лісів.

У свою чергу лісокористувач не лише не забезпечив охорону та збереження лісових насаджень, а й здійснив незаконну самовільну порубку 58 кущів та дерев.

Такі дії лісокористувача суперечать умовам договору та порушують лісове законодавство. З цих підстав прокуратура звернулася до Господарського суду Київській області з відповідним позовом, який на теперішній час задоволено.

Раніше, за позовом прокуратури, суд зобов’язав сплатити вказаного лісокористувача 522 тис. грн збитків, завданих незаконною вирубкою дерев. Крім того, повідомлено про підозру директору юридичної особи за фактом незаконної порубки дерев в межах об’єкта природно-заповідного фонду (ч. 3  ст. 27, ч. 4 ст. 246 КК України). На даний час кримінальне провадження зупинено у звʼязку з розшуком підозрюваного, який переховується від слідства.

© 2020 odessa-inform

Мої відео