Odessa inform

За реагування Житомирської спецпрокуратури стягнуто понад 2,8 млн грн на користь ДПСУ

За реагування Житомирської спецпрокуратури стягнуто понад 2,8 млн грн на користь ДПСУ
316408 ПЕРЕГЛЯДІВ

    Житомирською спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Центрального регіону забезпечено примусове виконання рішення господарського суду м. Києва в інтересах держави в особі Адміністрації Державної прикордонної служби України.

   Як повідомлялось раніше, у перші дні повномасштабної війни однією з військових частин ДПСУ було укладено договір з комерційним підприємством на закупівлю бензину для транспорту прикордонників. При цьому, усупереч закону, до ціни закупівлі постачальником включено податок на додану вартість, хоча на той час Урядом України запроваджено нульову ставку такого податку при закупівлі пально-мастильних матеріалів для потреб військових формувань. Таким чином, військовою частиною були зайво сплачені бюджетні кошти в сумі 2 млн 360 тис грн.

   Реалізуючи прокурорські повноваження, Житомирська спеціалізована прокуратура пред’явила позов в інтересах держави про стягнення безпідставно набутих коштів та інфляційних втрат за користування ними понад 6 місяців.

   За рішенням суду з комерційного підприємства примусово стягнуто з рахунків підприємства-боржника грошові кошти на загальну суму понад 2,8 млн грн.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Теги: Житомирська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону,стягнуто кошти,рішенння суду,бюджетні кошти,прикордонники

© 2020 odessa-inform

Мої відео