Odessa inform

Вимагали гроші за непоставлене школам вугілля – прокуратура запобігла незаконному вибуттю із місцевого бюджету 2,5 млн грн

Вимагали гроші за непоставлене школам вугілля – прокуратура запобігла незаконному вибуттю із місцевого бюджету 2,5 млн грн
313596 ПЕРЕГЛЯДІВ
Господарський суд Донецької області ухвалив рішення, яким підтримав доводи Волноваської окружної прокуратури щодо безпідставності позовних вимог підприємства про стягнення на його користь 2,5 млн грн бюджетних коштів.
У лютому 2022 року підприємство уклало договір з відділом освіти Мирненської селищної ВЦА на поставку вугілля для опалення 13 навчальних закладів. Однак в результаті повномасштабного російського вторгнення на територію України частина Волноваського району опинилася під окупацією, а отже постачання твердого палива так і не відбулось.
 
Майже через рік постачальник звернувся до суду з вимогою про стягнення з замовника коштів не тільки за нібито поставлене вугілля, а й за «супутні витрати й нараховану пеню». Загальна сума позовних вимог недобросовісного постачальника склала 2,5 млн грн. Аби не допустити безпідставного вибуття з бюджету селищної громади зазначених коштів прокуратура вступила у справу на стороні відповідача.
 
 Завдяки принциповій позиції Волноваської окружної прокуратури збережено понад 2,5 млн грн місцевого бюджету.
 
Довідково: наразі за фактом службового підроблення документів здійснюється досудове розслідування за ч. 1 ст. 366 КК України.

 

 

© 2020 odessa-inform

Мої відео