Odessa inform

Допустив забруднення річки Казенний Торець нітратами й нафтопродуктами – судитимуть експрацівника «Словміськводоканалу»

Допустив забруднення річки Казенний Торець нітратами й нафтопродуктами – судитимуть експрацівника «Словміськводоканалу»
424101 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурорами Слов’янської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього посадовця комунального підприємства за фактом порушення правил охорони водного об’єкту, що спричинило забруднення поверхневих вод і створило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 242 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період з серпня 2019 року по вересень 2020 року начальник служби очисних споруд КП «Словміськводоканал» Слов’янської міської ради не проконтролював виконання підлеглими працівниками вимог щодо якісного очищення й знезараження стоків, що скидаються у річку Казенний Торець. 
 
         
 
В результаті нехтування посадовцем правилами експлуатації очисних споруд і умовами спеціального водокористування до річки, яка є джерелом питної води в регіоні, тривалий час потрапляли стічні води, перенасичені забруднюючими речовинами.
 
За результатами аналізу відібраних проб, вміст у воді амонійного азоту, фосфатів та нафтопродуктів перевищив гранично допустимі показники у 1,3, а нітратів - у 2,5 рази. Завдані довкіллю збитки склали понад 1,3 млн грн.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

© 2020 odessa-inform

Мої відео