Odessa inform

Десять років позбавлення волі - заочно засуджено ексчиновника із Сартани, який став колаборантом

Десять років позбавлення волі - заочно засуджено ексчиновника із Сартани, який став колаборантом
325486 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурори Донецької обласної прокуратури довели у суді провину псевдопосадовця окупаційної адміністрації м. Маріуполя в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
Його заочно засуджено до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, на 15 років.
 
 
Під час окупації російськими військами Маріупольського району начальник одного з управлінь Сартанської селищної ВЦА прийняв для себе рішення не евакуйовуватись з небезпечного регіону. У травні 2022 року він, позитивно сприйнявши життя під егідою держави-окупанта, добровільно обійняв псевдопосаду виконуючого обов’язки «першого заступника голови адміністрації Жовтневого району м. Маріуполя днр».
 
Намагаючись довести «роботодавцям» свою профпридатність, підвищений до високої «посади» у фейковому органі влади чиновник бере участь у розробці «програм розвитку» зруйнованого військами рф міста. Також взаємодіє з іншими установами й підприємствами заради створення ілюзії нібито вдалого вирішення соціально-побутових проблем місцевого населення. Для підвищення значущості своєї діяльності у складі окупаційної адміністрації засуджений активно використовує підконтрольні «республіці» ЗМІ.
 
Чоловіка звільнено із займаної посади в Україні. Спеціальне досудове розслідування стосовно нього здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Вирок ухвалено Жовтневим районним судом м. Дніпропетровська.

© 2020 odessa-inform

Мої відео