Odessa inform

Намагався «відкупитися» від поліцейських, аби уникнути покарання за їзду напідпитку – судитимуть лісничого зі Слов’янська

Намагався «відкупитися» від поліцейських, аби уникнути покарання за їзду напідпитку – судитимуть лісничого зі Слов’янська
438701 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно лісника з м. Слов’янська за фактом пропозиції надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 1 ст. 369 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що 6 червня 2023 року патрульні зупинили автівку співробітника Слов’янського лісгоспу для перевірки документів та виявили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Керманичу запропонували пройти медичне освідування, але він відмовився, тож поліцейські стали складати адмінпротокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.
 
 
Аби уникнути відповідальності за скоєне правопорушення, працівник лісової охорони запропонував одному з інспекторів неправомірну вигоду – 300 доларів США. Патрульний попередив чоловіка про негативні наслідки даного вчинку, проте той не здався і почав торгуватися, запропонувавши вже 400 доларів. Коли й це не спрацювало, він «накинув» ще сотню, але натомість знову почув нагадування про відповідальність за хабарництво. Не зіграла й фінальна ставка в 600 доларів, бо поки водій продовжував спроби підкупу, правоохоронці викликали слідчо-оперативну групу, яка зареєструвала кримінальне провадження.
 
Такі «дипломатичні перемовини» можуть обернутися для обвинуваченого позбавленням волі на 4 роки. Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 odessa-inform

Мої відео