Odessa inform

Наводив окупантів на місця дислокації військовослужбовців й техніки ЗСУ – підозрюється мешканець Костянтинівки

Наводив окупантів на місця дислокації військовослужбовців й техніки ЗСУ – підозрюється мешканець Костянтинівки
343011 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, у травні 2023 року чоловік, познайомившись з представником окупаційної влади рф, погодився на його пропозицію передавати інформацію військового характеру. За це йому пообіцяли виплатити грошову винагороду.
 
 
Підозрюваний у месенджері «Тelegram» відправляв чоловіку голосові повідомлення, у яких містились дані щодо місць розташування особового складу Збройних Сил України на території м. Костянтинівки. Крім того, поширював інформацію про рух броньованої техніки, реактивних систем залпового вогню й артилерійських установок. 
 
Наразі за клопотанням прокуратури суд взяв його під варту без альтернативи внесення застави.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання – довічне ув’язнення з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 odessa-inform

Мої відео