Odessa inform

Засуджують українців від імені «днр» – підозрюються голова «воєнного трибуналу» та «суддя верховного суду» квазіреспубліки

Засуджують українців від імені «днр» – підозрюються голова «воєнного трибуналу» та  «суддя верховного суду»  квазіреспубліки
385326 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двоє колишніх суддів Апеляційного суду Донецької області та Донецького окружного адміністративного суду заочно підозрюються у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у 2015 році двоє суддів, розуміючи, що «нормативно-правові акти» квазіреспубліки є нікчемними, залишилися на окупованій території та залюбки погодилися стати «суддею верховного суду днр» та «заступницею голови верховного суду – головою судової палати з арбітражних справ».

Перша підозрювана з 2016 року є «головою воєнного трибуналу». На цій посаді представниця фейкової гілки влади бере участь у засіданнях та виступає у якості головуючого судді при розгляді справ. На одному з брифінгів «служителька Феміди» хизувалася, що як мінімум шістьох українців вона відправила за ґрати на десять років. Причина незаконного ув’язнення – нібито їхній шпіонаж на користь України.

До обов’язків другої посадовиці входить розробка проєктів «цивільного та арбітражного процесуальних кодексів», а також екзаменування претендентів на посади «суддів» у якості заступниці голови комісії.

Наразі обидві підозрювані перебувають у розшуку. Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Краматорську.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики

Донецької обласної прокуратури

 

Відео: ">

Telegram: https://t.me/Donetsk_obl_prokuratura

Facebook: https://www.facebook.com/don.gp.gov.ua

Сайт: http://don.gp.gov.ua/

© 2020 odessa-inform

Мої відео