Odessa inform

Аналітики БЕБ упередили розтрату 32 млн грн держкоштів виділених на благоустрій

Аналітики БЕБ упередили розтрату 32 млн грн держкоштів виділених на благоустрій
348996 ПЕРЕГЛЯДІВ

Аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки України в Чернівецькій області упередили нанесення шкоди державному бюджету в розмірі понад 32 млн грн.

Виявлено службових осіб одного з департаментів Чернівецької міської ради, які планували витратити на послуги з утримання об'єктів благоустрою та озеленення, утримання парків та озер, річок бюджетні кошти у розмірі 40 млн грн.

У рамках аналітично-інформаційної роботи щодо мінімізації ризиків нанесення шкоди економічній безпеці держави під час проведення публічних закупівель, встановлено недоцільним надання послуг з благоустрою. Також виявлені ознаки невідповідності переможця закупівлі кваліфікаційним критеріям.

Аналітиками направлено рекомендацію до Чернівецької міської ради щодо порушень законодавства з проведення вказаної закупівлі. Додатково проінформовано Державну аудиторську службу України про виявлені ризики нанесення шкоди економічній безпеці держави.

У результаті, недоцільна закупівля послуг скасована. Замовник та виконавець робіт уклали додаткову угоду, якою розірвали основний договір та провели розрахунки за вже виконані роботи у розмірі 7,8 млн грн. Таким чином, упереджено розтрату державних коштів на суму понад 32 млн грн.

Теги: БЕБ, Україна, Бюро економічної безпеки,аналітики, благоустрій

© 2020 odessa-inform

Мої відео