Odessa inform

БЕБ вилучило тютюнові вироби та електронні сигарети на 6 млн грн

БЕБ вилучило тютюнові вироби та електронні сигарети на 6 млн грн
420917 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили схему незаконного зберігання та реалізації електронних пристроїв для куріння без марок акцизного податку та тютюну для кальянів на Одещині.

Слідством викрито групу осіб, які починаючи з 2022 року здійснювали незаконне придбання, зберігання, транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

Згадані електронні сигарети у подальшому продавали у Одесі та на решті території України через мережу Інтернет. Такі дії призвели до несплати акцизного податку в особливо великих розмірах.

Детективи БЕБ провели обшуки складських та торгових приміщень, житлових будинків, офісу інтернет-магазину.

За результатами обшуків виявлено понад 8 тис. електронних сигарет різних відомих виробників, тютюн для кальянів у загальній кількості понад 8,7 тис одиниць, у тому числі виробництва росії та рідини для наповнення електронних сигарет у загальній кількості понад 7 тис штук. Підакцизну продукцію орієнтовною вартістю 6 млн грн вилучено. Незаконну торгівлю зупинено.

Окрім того, детективи БЕБ перевіряють причетність суб’єктів господарської діяльності, які займалися незаконною реалізацією зазначеної тютюнової продукції, до фінансування країни-агресора.

Тривають слідчі дії, встановлюється повне коло причетних осіб до незаконної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків) та ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) здійснюють детективами Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо нещодавно  БЕБ повідомило про підозру керівнику держпідприємства за пособництво у заволодінні бюджетними коштами на 3 млн грн.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,цигарки, контрафактні цигарки,підробка,електронні сигарети

© 2020 odessa-inform

Мої відео