Odessa inform

БЕБ викрило масштабне підпільне виробництво горілчаних виробів на Кіровоградщині

БЕБ викрило масштабне підпільне виробництво горілчаних виробів на Кіровоградщині
330386 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки викрили масштабне незаконне виробництво горілчаних виробів на Кіровоградщині.

За результатами невідкладних обшуків нежитлових приміщень, які розташовані у Кіровоградській області, детективи вилучили понад 100 тис. пляшок лікеро-горілчаних виробів різних торгівельних марок, понад 25 тис. літрів рідини з характерним запахом спирту, 17 механічних пристроїв для закорковування пляшок, 126 тис. марок акцизного податку з ознаками підробки, документацію з податкового посту та товарно-транспортні накладні.

Орієнтовна вартість вилученого становить близько 20 млн грн.

Згадані товарно-матеріальні цінності були виявлені на одному з заводів, що виготовляв лікеро-горілчані вироби з необлікованого спирту.

Документально завод не працював, а фактично було організовано незаконне масштабне виробництво підакцизної продукції. У подальшому алкогольні вироби, ймовірно за готівку, постачалися кінцевому споживачу з підробленими марками акцизного податку та без них.

Окрім того, на податковому посту працівник Головного управління ДПС у Кіровоградській області був відсутній, що може свідчити про ймовірне прикриття незаконних дій зі сторони ДПС.

Здійснюється оцінка завданих Державному бюджету збитків. Проводяться відповідні експертизи, встановлюються усі обставини злочину та повне коло причетних осіб до незаконної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 204, ч. 2 ст. 199 КК України здійснюють детективи БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, нещодавно детективи Бюро економічної безпеки України провели невідкладні обшуки місць з незаконного виробництва фальсифікованих тютюнових виробів у Закарпатській та Миколаївській областях. Загальна орієнтовна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей становить 70 млн грн. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/masshtabna-operatsiia-beb-prypyneno-robotu-nezakonnykh-tiutiunovykh-tsekhiv

 

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,ухилення від сплати податків,контрафактний алкоголь

© 2020 odessa-inform

Мої відео