Odessa inform

Спецпрокуратура Центрального регіону забезпечила в суді повернення земель оборони вартістю понад 580 мільйонів гривень

Спецпрокуратура Центрального регіону забезпечила в суді повернення земель оборони вартістю понад 580 мільйонів гривень
309366 ПЕРЕГЛЯДІВ

У лютому 2023 року Господарський суд Житомирської області задовольнив  позов Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону про визнання недійсним договору про ведення мисливського господарства на землях оборони, який укладено у 2019 році між місцевими управлінням лісомисливського господарства та громадською організацією.

   Спецпрокурори довели в суді, що ведення мисливського господарства на землях оборони, у тому числі на діючому військовому полігоні, є незаконним та суперечить вимогам Земельного кодексу України, Закону України «Про використання земель оборони».

   З метою захисту інтересів держави, прокурори Житомирської спецпрокуратури звернулися до суду з позовом про визнання вказаного договору недійсним та звільнення земельної ділянки.

   Рішенням Господарського суду Житомирської області позовні вимоги спецпрокуратури задоволено в повному обсязі. Громадську організацію зобов’язано повернути землі оборони площею 3200 га орієнтовною вартістю понад 583 млн грн.

   Нагадуємо, що у 2023 році спецпрокуратура регіону запобігла відчудженню земель оборони в Києві вартістю понад 197,6 млн грн.

   Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону системно вживає заходи представницького характеру щодо ефективного захисту інтересів держави.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Житомирська спеціалізована прокуратура ,землі оборони ,доведено в суді,580 мільйонів гривень,Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,задоволено позов

© 2020 odessa-inform

Мої відео