Odessa inform

БЕБ повідомив про підозру топ-менеджеру Полтавського ГЗК з групи Ferrexpo

БЕБ повідомив про підозру топ-менеджеру Полтавського ГЗК з групи Ferrexpo
416615 ПЕРЕГЛЯДІВ

Видача офіційних документів із завідомо неправдивими відомостями дозволила уникнути сплати податків на суму майже 2 млрд гривень.

Детективами Бюро економічної безпеки України повідомлено про підозру головному бухгалтеру ПрАТ «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат». Підприємство входить до складу групи компаній Ferrexpo, якою володіє мільярдер із батальйону “Монако”.

 У 2018-2021 роках підозрюваний вносив неправдиві відомості в офіційні документи підприємства, зокрема, щодо нарахування плати за користування надрами родовища залізних руд. Крім того, з вересня 2018 до грудня 2021 року через незаконні дії бухгалтера підприємство ухилилося від сплати до бюджету рентної плати за користування надрами.

Проведена під час досудового розслідування комплексна судова експертиза встановила, що сума завданих державі збитків через ненадходження до бюджету рентної плати за користування надрами становить майже 2 млрд грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, Бюро економічної безпеки встановлює іншх осіб, які можуть бути причетні до скоєння вказаних кримінальних правопорушень. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Заходи з викриття здійснювали співробітники Головного управління контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, нещодавно Детективи БЕБ повідомили про підозру в ухиленні від сплати 605,9 млн грн акцизного податку керівнику нафтопереробної компанії. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/za-ukhylennia-vid-splaty-6059-mln-hrn-aktsyznoho-podatku-kerivnyku-naftopererobnoi-kompanii-povidomleno-pro-pidozru

Теги: Бюро економічної безпеки,ухилення від сплати податків, БЕБ

© 2020 odessa-inform

Мої відео