Odessa inform

Чергові колаборанти, що імітують легітимність – заочно судитимуть ще двох псевдопосадовців з Маріупольського району

Чергові колаборанти, що імітують легітимність – заочно судитимуть ще двох псевдопосадовців з Маріупольського району
306979 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровані до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян України за фактами добровільного зайняття посад, пов’язаних з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, тобто колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
 
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2022 року заступник голови Нікольської селищної територіальної громади погодився на пропозицію представників держави-агресора та добровільно обійняв фейкову посаду «голови адміністрації Володарського району». Зловмисник проводив заходи зі створення і реєстрації підконтрольних «установ», укладав псевдоугоду про співробітництво з Липецькою областю рф та приймав інші фіктивні рішення, що шкодять державним інтересам України.
Інший обвинувачений – мешканець смт Талаківка Маріупольського району у березні 2022 року також став працювати на ворога та добровільно обійняв псевдопосаду спочатку «голови смт Талаківка адміністрації Новоазовського району», а у подальшому - «заступника голови Червоноармійської сільської адміністрації» квазіреспубліки «днр». Правопорушник координує роботу так званої «поліції днр» з виявлення громадян, прихильних до України, та активно агітує населення отримувати паспорти рф.
Досудові розслідування здійснювались слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

© 2020 odessa-inform

Мої відео