Odessa inform

Розстріл у Дніпрі – солдата-стрілка затримано

Розстріл у Дніпрі – солдата-стрілка затримано
162790 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері розпочато розслідування у кримінальному провадженні стосовно військовослужбовця Нацгвардії України за фактом умисного вбивства та дезертирства зі зброєю (ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 408 КК України).

За даними слідства, солдат-строковик, будучи включеним до складу варти з охорони території державного підприємства «ВО Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова», після третьої години ночі зайшов до кімнати зберігання зброї та приміщення відпочиваючої зміни і з невідомих причин вчинив стрілянину із закріпленого за ним автомату АК-74. Внаслідок цього 4 військовослужбовців та працівниця заводу загинули, 5 військовослужбовців отримали поранення різного ступеню тяжкості. Стрілок разом зі зброєю втік з місця події.

На місці події працюють прокурори Дніпровської спецпрокуратури, слідчі територіального управління ДБР, розташованого в м. Полтаві. Координацію дій правоохоронців у Дніпрі здійснює керівництво Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

Наразі у м. Підгороднє стрілок затриманий правоохоронцями.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Дніпрі) територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві.

Слідство вивчає причини, які спонукали військовослужбовця до вчинення такого злочину, та умови, які цьому сприяли.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Дніпровська спецпрокуратура,НГУ,військовослужбовець,стрілок,затримано,ДБР ,зброя ,розстріл,загиблі,поранені,Підгороднє

© 2020 odessa-inform

Мої відео