Odessa inform

В столиці під час реалізації наркотиків затримано нацгвардійця: Київська спецпрокуратура

В столиці під час реалізації наркотиків затримано нацгвардійця: Київська спецпрокуратура
198163 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону припинено злочинну діяльність військовослужбовця військової служби за контрактом однієї з військових частин Національної  гвардії України.

   Установлено, що вказаний військовослужбовець у липні-листопаді 2021 року неодноразово здійснював збут наркотичних засобів, а саме – амфетаміну на території  міста Києва, у тому числі серед військовослужбовців своєї військової частини.

   02.11.2021, після чергового збуту наркотичних засобів у групі з цивільною особою старший солдат НГУ та вказана цивільна особа були затримані в порядку ст. 208 КПК України. Затримання відбулося за процесуального керівництва Київської спецпрокуратури слідчими територіального управління ДБР у м. Києві за оперативного супроводження Департаменту військової контррозвідки  СБУ.

 

   На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії.

   Затриманим наркоділкам наразі готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України та клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

   Санкція ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України передбачає зловмисникам покарання у виді ув’язнення на строк до десяти років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Київська спецпрокуратура,Київська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,припинено,злочинна діяльність,НГУ,амфетамін,наркотики,затримано,військовослужбовець

© 2020 odessa-inform

Мої відео